Koolhydraatarme producten.

Wat zijn koolhydraten.

Koolhydraten krijgen we door middel van voedsel binnen. Deze voedingsmiddelen leveren ons de energie voor het lichaam. Koolhydraten geven ook een zoete smaak aan het voedsel. Wie gezond wilt eten moet tussen de 40 tot 70 % zijn energie uit voedsel met koolhydraten halen. Koolhydraten zijn vezels, zetmeel en suikers. Een goede dag begint met een koolhydraatarm ontbijt. Wil je weten hoe je zelf een gezond ontbijt kunt maken lees dan dit artikel op Foodglossy.

Wat zijn koolhydraatarme producten:

Koolhydraatarme voeding kan goed helpen bij het afvallen en is een gezonde manier om gewicht te verliezen. Koolhydraatarme producten zijn rijk aan stoffen die goed zijn voor je gezondheid en gewicht. Meer hierover kun je hier lezen

Koolhydraatarme groenten:

Bladgroenten zijn meestal koolhydraatarm. Knollen bevatten daar in tegen wel veel koolhydraten (denk hierbij aan aardappels). Voorbeelden van koolhydraatarme groenten zijn onder andere:

* spinazie
* broccoli
* bloemkool
* aubergine
* paprika

Koolhydraatarm fruit:

De meeste soorten fruit zijn koolhydraatarm. Als je wilt afslanken moet je echter wel letten op de soms hoge mate van suiker hier in. Voorbeelden van koolhydraatarm fruit zijn onder andere:
* aardbeien
* abrikozen
* ananas
* sinaasappel
* bosbessen
* passievrucht

Koolhydraatarm vlees en vis:

Vlees en vis bevatten eiwitten en gezonde vetten. Hierdoor krijg je sneller een vol gevoel. Vleeswaren die ingemaakt zijn zoals worst en vlees dat gerookt is bevatten veel zout en vetten die verzadigd zijn. Voorbeelden van koolhydraatarm vlees en vis zijn onder andere:
* kip
* kalkoen
* rundersteak
* koteletten
* tonijn
* heilbot
* zalm
* kabeljauw

Koolhydraatarme zuivelproducten:

Zuivelproducten zijn dierlijke producten zoals melk en eieren.
Producten waar veel lactose in zit, zoals verse melk, kun je beter weinig gebruiken.
Voorbeelden van koolhydraatarme producten zijn onder andere:
* boter
* kwark
* eieren
* Hüttenkäse

koolhydraatarme producten

Koolhydraatarme noten en zaden:

Noten en zaden zijn producten koolhydraatarm zijn. Koop wel altijd de noten en zaden ongezouten. Pinda’s en cashewnoten zijn eigenlijk peulvruchten die nadelige vetten bevatten.
Voorbeelden van koolhydraatarme noten en zaden zijn onder andere:
* amandelen
* hazelnoten
* walnoten
* pompoenzaad
* lijnzaad
* zonnebloempitjes