webdesign

Webdesign ontwikkeling

Bijna elke nieuwe klant wil deze dagen een mobiele versie van hun website. Het is immers vrijwel essentieel: een ontwerp voor de BlackBerry, een andere voor de iPhone, iPad, netbook, Kindle — en alle schermresoluties moeten compatibel zijn, ook.
Op het gebied van webdesign en ontwikkeling krijgen we snel naar het punt van het niet kunnen bijhouden met de eindeloze nieuwe resoluties en apparaten. Voor veel websites zou een versie van de website voor elke resolutie en een nieuw apparaat maken onmogelijk, of ten minste onpraktisch. Moeten we gewoon lijden onder de gevolgen van het verliezen van de bezoekers van het ene apparaat, ten behoeve van het verkrijgen van bezoekers van elkaar? Of is er een andere optie?
Responsive webdesign is de benadering die dat ontwerp suggereert en ontwikkeling moet reageren op het gedrag en de omgeving op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie van de gebruiker. De praktijk bestaat uit een mix van flexibele rasters en lay-outs, afbeeldingen en een intelligent gebruik van CSS media vragen. Als de gebruiker wordt overgeschakeld van hun laptop naar iPad, moet de website automatisch overschakelen om ruimte voor resolutie en beeldgrootte scripting vaardigheden. Met andere woorden, moet de website de technologie om automatisch reageren op de voorkeuren van de gebruiker. Dit zou elimineren de noodzaak voor een andere ontwerp- en ontwikkelingsfase voor elke nieuwe gadget op de markt.